Thursday, June 6, 2013

Dr.Oz & Petua

Tertarik pula dengan rancangan Dr.Oz sebentar tadi di TvHijrah, mengenai petua-petua untuk kesihatan dan kecantikkan.Mari saya kongsikan dua petua.

Petua 1.Untuk mendapatkan kulit yang flawless / gebu.

Ambil beberapa biji aspirin dan dibancuh bersama air perahan lemon, Kemudian sapu kan keseluruh muka.Biarkan sebentar antara 10 hingga 15 minit.
Kemudian, bancuh soda bikarbonat bersama air kemudian lap-lapkan dengan menggunakan kapas muka.

Apabila Dr.Oz membawa peralatan tersebut ke 'Mesin Kebenaran' dan jawapannnya 'YES!


Petua 2.Untuk menghilangkan jerawat di muka.

Err...ambil putik kapas, korek telinga.Wax atau 'tahi telinga' sapu ke jerawat.ERKK! cuba teka apa jawapan 'mesin kebenaran' tu? NOOOOO!!  lol! ada berani?? hehehehe...

2 comments:

Ummu Fatihah said...

Haha... Ada berani?... Cubalah... :)

Menarik juak petua no 1 ya... Memang boleh cuba kah?.. Macam senang jak mun rajin nak cuba ooo...

Kongsi- kongsilah lagi.. :)

MysDear said...

hahaha... memula m.cah teruja nak cuba bila dengar petua hilang jerawat,pas ya nanggar alu panjang muka kawan lol!

cobalah..nanggar muka penonton yang berik petua ya pun flawless juak.Dan yang penting 'mesin kebenaran' menyatakan YES,so Dr Oz mcm mengiyakan juak :)Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.