Saturday, January 28, 2012

Gajet baru

jarum crochet yg comel dan very2 comfort..sesuai sgt utk saya yg ada masalah dgn wrist ni.



Jarum knitting yg panjang dan comel



Hasilnya
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

Hampeh! tak de perkembangan yg 'membanggakan' langsung...;p lebih ke gajet jer.chitt! :))

6 comments:

Ummi HaniE Annisa said...

cpernah kujumpa gajet2 ini ...

xpe kak , pelan2 kayuh kata org ... ;)

Ummu Nazunana said...

projek tbengkalai semasa hamilkan nuha ri tu.Tp jarum tu kiranya d beli utk bakar semangat nak start balik projek la kiranya.Konon..hehe

ummufatihah said...

Assalamualaikum Mai,

Nang nyaman makei jarum berpemegang macam ya. M yah pun ada juak jarum ya waktu tegian meli barang dari Ebay hari ya.

Dah ada dah rupa nak dikait ya Mai. Suba polah barang2 yang kecik dolok. Coaster kah, potholder kah. Sak semangat sikit bila ndiat ada barang siap.

Bila bos balit kampung tek?.. dapat ngirum benang dalam duak karong. Boring dah sik ada benang baru tuk... :)

Ummu Nazunana said...

wa'alaikum salam..

aok bena ya..dah lah pencangkuk nya nang best jak bila ngait benang ya.selesa aihh...gik matih molah nak single, double, triple n asas yg lain lok.Nak baca pattern x pandey.Beljar pake utube jak laa.

x tauk gik m.yah bila nya balit.Mun ktk mok cepat, klk pos.sa nya x juak berat sa nya.pakey pos registered.

ummufatihah said...

Sikda la nak cepat Mai... Kejeron jak kata orang. Agik nak cuba nyulam lok sementara nunggu stok benang kait datang...

Mun bila2 mai ada singgah sia beli jak green macam ari ya sebungkus, black campur white sebungkus.

Ummu Nazunana said...

lupak kamek code benang ya m.yah..ktk da nyimpan code ya?



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.