Wednesday, January 25, 2012

Bukan sekadar menyepi...

Assalamualaikum...agak lama jugak saya menyepi dr dunia blogging.Menyepi bukan nya kerana apa, cuma pertambahan komitmen yang ada.Tapi sesekali sekala tu, ada jugak saya menjengah ke blog rakan-rakan sebagai 'pembaca senyap'.Cuma kekadang tu ada jugak la meninggalkan jejak, tapi agak jarang-jarang lah.Maafkan saya ye.

Dalam pertambahan komitmen yang ada ( x tau la ada ke ayat mcm ni ) , saya sempat lah jugak mengasah bakat yg tak berapa nak ada ni dalam banyak perkara.Antara nya, yg kat bawah nie:

projek pembaikanpulih bantal-bantal busyuk kesayangan anak2

saya skrg dok teruja sgt nak menjahit.Lebih-lebih lagi dgn menggunakan kain cotton yg comel2.Kalau setakat nak menjahit lurus tu wpun x berapa nak lurus boleh la..Paling gembira bila anak-anak gembira dapat bantal baru yg lebih gebu.

Ni kain cotton yg saya beli secara online.Beli dalam 1/2 yard jer dalm satu2 jenis kain.Sebab  kain2 cotton ni amatlah mahal harganya.Tak mampu nak beli banyak2 :)

......dan sudi2 lah memberi tepukan yg gemuruh kpd mesin yg banyak berjasa ni.Mesin jahit mini yg berharga tak sampai rm100 saya beli d tesco hari tu.


Hmm...projek yg lama belum terbuat lagi, nak tambah projek baru la pulak.Macam tamak lagi haloba jer namanya tu kan...hehehe...tp x per lah..dah duduk sebagai SRT (suri rumah tangga) ni, baik pelbagaikan aktiviti supaya x tak der la rasa bosan :)


sekian, wassalam..

7 comments:

ummufatihah said...

Clap clap clap...

Assalamualaikum Mai...

Amat bergembiranya saya membaca entri ini. Dan saya sangat cemburu.. :). Boleh cerita lebih lanjut gik pasal membeli kain cotton itu?.

Dan mesin jahit itu amat comel... :).. M yah juak ketinggalan bot. Pernah juak membeli kain dari India Street.. Alu berhabuk ajak... Boleh buat tutorial membaikpulih bantal bucuk tuk.. :)

ummufatihah said...

Clap clap clap...

Assalamualaikum Mai...

Amat bergembiranya saya membaca entri ini. Dan saya sangat cemburu.. :). Boleh cerita lebih lanjut gik pasal membeli kain cotton itu?.

Dan mesin jahit itu amat comel... :).. M yah juak ketinggalan bot. Pernah juak membeli kain dari India Street.. Alu berhabuk ajak... Boleh buat tutorial membaikpulih bantal bucuk tuk.. :)

Ummu Nazunana said...

w'salam wbt..sampai dua komen terpos ye..hehehe...kain2 cotton import comel2 gik m.yah.Tp of koz la mahal sgt2.

Mun nak molah tutorial, segan la..sbb molah pun main redah jak. Janji siap..hehe..sbb byk jahit lurus jak.

Ummi HaniE Annisa said...

salam ..

BIG CLAPS ! for both tailor n sewing machine .. hehe

cantik le tu kak .. siap ade ropol2 lagi .. Hanie pun suke sgt dgn kain2 cotton ni,tp memandangkan mesin jahit dah dicuri dan belum berganti , tergendala jer hobi mnjahit sikit2 tu.. betul , bila dah start mnjahit mmg susah nk stop kan ;)

ok tak kak mesin mini tu ?

blackcardomompods said...

serius mesin tu under rm100?shud buy ni sb my old machine getah putus until now xbeli2 sb mesin tu kami beli kt sana.takut xmatch satu hal,satu hal lg berat gile nk bwk kuar dr kotak.tgh pikir nk jahit nursing pillow sb kt kedai RM100++

eh jgn ckp srt xde keje.byk keje sebenrnya.org je nmpk kita mcm xde keje

Ummu Nazunana said...

Hanie...hehehe..time kasih2x..
tu belum di zoom closed up lg hanie, kalo tak, nampak ler bengkang bengkok jahitannya.Lama dh x jahit ni hanie, ketaq2 tgn je rasa.

ok je mesin ni.kalo setakat nak jahit lurus tu ok rasanya.lagipun ianya jenis portable.senang letak mana2.Guna bateri 2A 4bijik.kalo nk lebih ok, beli adapter.Tak risau bateri weak bila2 masa.

Ummu Nazunana said...

ct, yg nie memang kecik sgt.harga die sbenar dlm rm90 lebih bila d scan.Tp hari tu dek kerana tanda harga yg die buh silap (lg murah), kami komplen la.Apsal harga di tanda harga tak sama.Last2 runding punya runding kami dapat harga 2x kali murah dari dr harga yg asal.Sbb polisi tesco jika mereka silap, mereka bayar double perbezaan harga sebenar.
whoa..apa lagi sonok sakan la time tu..hehe..

Ada mesin jahit yg besar sikit dr ni ct, harga nya rm100++.Kalo yg tu bleh buat projek2 yg besar.



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.