Thursday, July 14, 2011

Mesin Lipat Baju

Agak menarik mesin ni.Simple dan senang dibuat.Boleh di praktikkan di rumah.Terutamanya untuk latihan kemahiran hidup anak-anak.Sebenarnya suami saya yang jumpa idea ni di internet.Ketika dia sesambil surfing hari tu.Cer sesama kita tonton video ni jap :



Saiz yang di tunjukkan di atas adalah sesuai untuk baju t-shirt orang dewasa.Kalo untuk kanak-kanak kena adjust kot ukuran kotaknya.Supaya sesuai dengan saiz baju kanak-kanak.Hari tu suami ada buat ,gunting-gunting kotak tu untuk disesuaikan dengan saiz baju anak-anak, nampaknya masih tak ngam lah.Tak pe..nanti saya sendiri yang try buat pulak...hehe..

2 comments:

Bionic women said...

time kasih kak sharing..nak try jugak ler..hehe

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

yup,penah tgk sblum ni tp xpenah cube2 buat 'mesin' tu... masih prefer lipat cara klasik .. hehe :p



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.