Tuesday, January 4, 2011

Saya dan 'Kegilaan' Baru saya




Assalamualaikum semua...hari ni dah masuk hari kedua persekolahan anak-anak.Rumah kami kelihatan agak sunyi sepi.Tinggal kami berdua jer dirumah.Saya dan Nabeeha.Tapi, sekurang-kurangnya, banyak masa untuk saya meng'explore' kegilaan baru saya ni.

Sebenarnya, 'kegilaan' baru saya ni yang diperkenalkan oleh Ummufatihah.Kedatangan dia dan family cuti sekolah yang lalu, telah menyuntik 'kegilaan' baru saya ni.Terima kasih kepada beliau kerana memperkenalkan 'kegilaan' baru saya tu ;p

Ehh...jgn ckp lak saya betul-betul dah gila.Tak baik tau ;p Saya tak gila.Cuma sekarang 'kegilaan' aka hobi baru tu yang menyebabkan saya tergila-gila.(excited ler maknanya tu.Tak mo la gila...cuma perumpamaan saja tau)

Ok ...Nak tahu apa? 














Antara hasil daripada 'kegilaan' aka hobi saya yg baru.


MysDear - teringat kat majalah Gila-Gila.Pernah baca tak? :D

4 comments:

Ummi Hanie said...

Salam kak ...

yeah Hanie dah agak/teka apakah kegilaan itu...Hanie minat gak cume blum explore lagik..kreatif hasil tgn sis ! caiyok2

ummufatihah said...

Salam Mai...

Kan saya selalu cakap.. You have that "kegilaan" inside you that you need to dig out... hehe..
Pinjam perkataan kak Ogy.. Teruskan "menggali".. Mesti lagi banyak yang berharga masih tersembunyi...

Dan.. aku masih di sini.. dgn "kegilaan" yang belum mampu direalisasikan... ya lagiklah sakit... :)...

kayteeze said...

Salam dear, kak tie dah lama minat craft kain felt ni, tapi di sini tak ada kain felt laa.. Puas kak tie cari. Kak tie tak berani nak beli online, takut kena tipu. Cantik la hasil kerja tangan Dear tu, cemburu kak tie tau!

MysDear said...

Hanie ~ explore hanie..ajak kakak sekali.Gerenti die ske :)


Ummu ~ kegilaan yg sik da obat tok...tdo pn akhir kinek tok.Hope kelak sik da la upa ketagihan cm tok gilak dh :D

Kak tie ~ ok jer kak tie beli kat tenet.sy boleh suggest mana kedai online yang ok.Sbb sy nah beli ngn diorg.InsyaAllah tak tipu.

DI sini:
http://purpleshadesme.blogspot.com/

http://kedaisus.blogspot.com/ --> yg ni bdk kelantan



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.