Sunday, December 26, 2010

Salam untuk malam ni

Assalamualaikum....semoga anda semua dalam rahmatNya selalu.Hmm...sebelum tidur nak coretkan sesuatu kat sini.Walaupun takde orang nak bace ker..xpelah..boleh buat rekod utk diri sendiri dan keluarga untuk masa akan datang.Mesti best jer, apabila dah tua nanti (itupun panjang umur) dapat balik baca-baca apa yang pernah di coretkan di blog.Itupun kalo, blog ni masih wujud lagi.hmm..nak buat domain sendiri ke? hmm...kena fikirkan nanti macamana.

Takde cerita menarik nak share pun.Tapi Alhamdulillah, blogshop saya tu ade jugak barang-barangnya dah berjaya menjadi status SOLD :D hihi...tak per...slow-slow...baru mencuba nak berniaga sebenarnya.Dari dulu lagi teringin sekali nak berniaga online sebegini.Tengok Dr Irfan Khairi, dah jadi jutawan pong.Ecehh...berangan nak jadi jutawan kerr? Ish.. tak da la...sampai gitu sekali...cuma sasaran tu mesti tinggi kan...bak kata mutiara omputeh..
"shoot for a stars, if you dont get it, you still get the moon"



Begitulah lebih kurang, sasaran mesti tinggi kalo tak sampai ke sasaran pun..sekurang-kurangnya dapat sasaran yang kedua tinggi...syukur alhamdulillah jugak tu... :)

So sekarang, FB jugek telah memainkan peranan untuk buat promosi blogshop saya tu.Saya rasa, saya dah dapat dah kontrol diri apabila menggunakan FB.Tak semacam dulu rasanya.Tidur, makan semuanya FB ;p
So, jika ada yang sudi nak meng'add saya , search jer ummunabeeha@yahoo.com.(itupun jika da yg sudi)

oklah...sekian dulu dari saya. Salam rindu untuk semua..

wassalam...

5 comments:

Ummi Hanie said...

Salam akk Mys ku ,

sape kata xde org bace,Hanie baca ni ha ? ;p ...

xper kayuh pelan2 org kata...Hanie punya blogshop pun bukan sentiasa mmanjang ada pmbeli...ada turun naiknye...sabar je lah kan...dunia niaga mmg gitu..syukurlah ada FB memudahkn lg biz kita kan ? ouh dulu akk 'mabuk' FB yer? ;p

MysDear said...

w'salam..hanie...

sib baik hanie bace..kalo x simpan dlm arkib negara je ler :D

a'ah gtulah hanie, cuba2 berniaga sbb mmg dr dlu dh berhajat.Kenal hanie pun sbb tertarik dgn usaha niaga yg hanie buat.Siyes!

ahakz! mabuk yer ;p notty!

blackcardomompods said...

Nape saya add xde lam search?ke dear private?nanti search lg or emel u.mg dear bila kali kedua bukak fb,kita akn more behave.hihi

ummufatihah said...

Salam Mai..

Teruskan usaha... M yah gik dalam stage niat jak tuk.. Ngumpul pahala berniat jak lok... hehe...
Gik jadi superwoman.. PA lom balit dari cuti kawin.. :)...

MysDear said...

ct ~ still prob ye ct? cb ct lg.Takpun ct gtau apa emel ct.Hehehe...a'ah lebih sopan kot ;p


Ummu ~ sik pa m.yah..kmk nunggu ktk join sama.Dpt meriah gik rasa.hehe..tedah..semoga urusan ktk yg superwomen ya di permudahkan k :)



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.