Tuesday, November 30, 2010

Kambeng oh kambeng

Salam.. Beberapa jam yang lalu,kami baru balik dari masjid berdekatan.Salah satu aktiviti keluarga sempena cuti sekolah.Di samping cuti-cuti mesia, rehat minda, santapan rohani pun perlu jugak.Ada penceramah jemputan dari Syria.Tak reti nak sebut nama penceramah tu.Panjang berjela jer bunyiknya.Tapi tak pelah..ignorekan jer ye  (tak masuk dalam soklan SPM pun.. ;P )

Sepertimana tadi, semalam pun sama.Pusing-pusing KL sampai pening.Tak singgah memana pun.Cuma kami terjah ala-ala JJCM gitu.Ini bukan jalan-jalan cari makan tapi jalan-jalan cari masjid pulak jadi ceritanya.Tapi memang seronoklah semalam... :D

Oklah..nak diringkaskan cerita.Dalam perjalanan balik tadi, anak-anak semua mengadu lapar.Ajak babah diorang singgah makan.Lagipun memang dah pasang niat nak kasi upah kat diorang berempat tu, sebab rajin sangat hari ni kemas-kemas bilik .Alhamdulillah...sawang-sawang pun dah dibersihkan.Lantai licin dah disapu.Cuma langsir jer tinggal, belum sempat nak di cuci.Kena ambil masa lepas ni nak buat semua kerja tu.Mama diorang lah kena buat nanti ;P haiihh...melalut dah nie...


Google

Ok straight to the point, apa kena mengena pulak dengan kambeng yek?? Sebenarnya cam ni...tadi saya order lamb chop berkuahkan black pepper.Bila balik umah, rasa macam pusing-pusing jer.Nak kata nak migrain tak jugek.Cuma rasa, pusing-pusing skit.Tapi tak delah sampai nak pitam.Gara-gara makan kambeng ke? ada sesiapa yang tahu? Biasanya saya tak nah order kambeng tu.Paling tidak, order yang chicken chop jer.Selalu suami jer yang selalu order menu tu.Entah macamana hari ni teringin lak nk makan kambeng..huhu...akibatnya sendiri makan sendiri tanggunglah akibatnya.Haihh...lain kali tak mo la nak order kambeng lagi.Serik :D

Tapi sekarang, Alhamdulillah...ok sikit dah rasanya... tu ajer la ceritanya pasal kambeng ..ekekeke...oklah,nak kena masuk tidur dah ni.Banyak kerja yang menanti untuk esoknya.

Wassalam...

2 comments:

Ummi Hanie said...

Salam sis ...

best betrol JJCm..sporting gak cik abang ye...iyelahh...layan anak2 dan treat depa balik kan...hehe..

erm Hanie rase mmg sbb kamben tu le sis fenin2...kan menaikkan bacaan darah tuu...huhuu..mujur lee sekali sekala yer..haih lama dah hubby x masakkn kamben..hanie xpenah masak kamben .. haha

MysDear said...

w'salam hanie...

hehe..kesian tgk diorang.kasi upah p makan je la..

serik dah nk makan kambeng tu.Len kali mkn yg chicken chop je la...
Eh selalu husband hanie masak pe je kambeng tu? akak plak memang tak nah naik daging kambeng kt umah.hehe :D



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.