Friday, October 8, 2010

Khabar Gembira ke Duka nih?

Baru tadi dapat sms dari penyewa rumah kami nun jauh di sana,Bumi Kenyalang.Dia memberitahu dia kebarangkalian  akan keluar rumah hujung tahun ni.Serius saya katakan, hati berbelah bagi antara gembira dan duka.



 Gambar ihsan : Google

Gembira
  • Saya boleh melawat rumah saya bila-bila masa bila balik nanti
  • Nak kemas-kemas apa yang patut.
  • Dapat melepas rindu kepada rumah kami yang penuh sentimental value tu
  • Kebetulan baru timbul idea nak buat homestay .

Duka
  • Rumah kembali kosong, dah tak de side income bulan-bulan
  • Risau juga tinggalkan rumah kosong begitu jer.




...dan banyak lagi yang bersarang dalam hati dan fikiran saya sekarang nie....aduihh...


MysDear - Bermula petang ni bekalan air dengan rasminya di tutup selama 4 hari :(

3 comments:

ummufatihah said...

Salam Mai:

Minta petunjuk dari Nya.. :)

MysDear said...

W'salam m.yah..


Perasaan bercampur baur, ada suka ada duka.Kalau di tengok kan point2 yg ade rasa gembira tu lebih sedikit kot..hehehe :D

Ummi Hanie said...

'berbincang' dgn DIA ... :)



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.