Thursday, October 21, 2010

Free Blogger Blogspot Generator : Jom cuba buat background dan layout sendiri.

  Gambar ihsan:Google


Panjang pulak tajuk entri kali ni ye.Entri kali ni saja nak share mengenai Free blogger blogspot generator.Apa maksudnya ya? blogger blogspot generator ni lebih kurang macam satu enjin yang boleh membantu kita




mencipta coding-coding penting untuk menghasilkan background dan layout mengikut citarasa kita sendiri.Tadi saya sempat jugak lah cuba mengodek-godek generator tersebut.Tapi belum sempat nak mengekplorasi sepenuhnya.Perlukan masa dan konsentrasi yang lebih kot.Mungkin kalau ada masa terluang saya cuba godek lagi.Generator ni lebih kurang macam generator untuk membuat background laman sosial myspace @ frienster yang pernah forpular dolu-dolu kala.Tapi yang ini diciptakan khas untuk para blogger.


Ok,dipendekkan cerita.Di bawah ini saya senaraikan  generator tersebut:


jom godek-godek...ekekeke...

2 comments:

Ummi Hanie said...

salam Mys..

alahai rajin gak dia godek2 ye..sama hobby le kite...wat ms ni Hanie godek2 direct kat editor blogspot tu je...carik mana2 tutorial best2,buatt...ketagihh..hehehe;p

MysDear said...

w'ssalam...
rajin jer hanie..sampai naik juling bijik mata nie..hehehe..
yup, kita ada hobby yg sama ;)
haih..ketagih memang ketagih selagi tak dapat buat selagi tu la terfikir2 ;P



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.