Tuesday, October 12, 2010

Eh! tak sangka pulak dia datang :D

Semalam tak sempat nak update blog.Lagi pening-pening lalat selepas 'ooutstation' ke 'tempat penginapan' yang mempunyai bekalan air.huhuhu...Macam orang nomad jer.Berhijrah ke sana ke mari.

Pada pagi sabtu yang lepas,plan asalnya suami sendiri yang nak pergi 'outstation'.Sebab pada pagi Ahad tersebut dia teringin sangat nak follow majlis ilmu berkitab seorang ustaz yang terkemuka dari seberang.Dah alang-alang rumah sewa kami tak de bekalan air untuk beberapa hari , jadi suami ajaklah saya dan anak sekali menetap di Inn berhampiran dengan masjid tu.Kebetulan malam Ahad tu, ada majlis jemputan selamat hari raya la pulak....Dan ada ceramah khas oleh YBHG Dato Hashim Yahya, mantan mufti wilayah persekutuan.

Tup-tup selepas solat Maghrib ada pulak pengumuman, yang memaklumkan ada tetamu lain yang di datangi khas dan akan membuat persembahan selepas Isyak, iaitu semasa majlis jamuan hari raya tersebut.Cuba teka agak-agaknya siapa tetamu yang dimaksudkan tu ek??
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Betullah tu! Maher Zain lahhh!



Malam tu , dia menyanyi secara live unplugged .Tapi suara dia memang sama jer macam dalam yang cd audio yang selalu kami dengar dalam kereta kami tu.Antara lagu yang dia nyanyikan, InshaAllah, Alhamdulillah dan Sholawat.Gambar ni suami yang snap dari jauh.Kami sekeluarga memang minat dengan lagu-lagu dia.Best! :)

8 comments:

Sakinah said...

Salam kak,

Dari awal baca tajuk tu..rasa dah boleh teka..betul tekaan saya :D

BIONIC WOMEN said...

akak duk subang jaya ker????
dekat jer lah kita, leh ler kita berjumpa nnti

MysDear said...

w'ssalam...Sakinah..

ehehe...mcm nujum pak belalang lak dia yer..:D


eliy...akak x duduk kt subang jaya tapi jiran sebelah jer, shah alam :)

Ummi Hanie said...

tu dia...LIVE lg jumpak !
x aci btoll...hehehhe ;p
tu namenye rezqi kan Mys ? ;)

MysDear said...

hehehe..memang tak terpk sebenarnya dpt jumpa live dia ni.

Masa dia lalu depan pn rasa tak percaya jer.Rasa2 tgh tgk tv :P

Alhamdulillah rezeki...:D

Jojoe said...

bestya dapat tengok dia live..memang best lagu dia...suara diapun sedap...akak sehat?

ummufatihah said...

Cumburu.... Insya'Allah... Na na na... :)

Jeles ehh.... Macam2 jak tak orang sia....

MysDear said...

Anis ~ a'ah..tak sangka dpt tgk live.Org nya very humble.Cuma bodyguard dia jer yg lebih2 ...hehe


Ummu ~ hehehe...rejeki..sik da dlm plan :D



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.