Wednesday, October 6, 2010

Bekalan Elektrik dan Air: Mana yang lebih penting?

Petang tadi tengah syiok masak di dapur, Nafisah memberi satu memo dari jkk blok apartment yang memberitahu ketiadaan air bermula sabtu ni hingga selasa depan! Adusss...! lama tuu...4 hari! Risau dibuatnya.Terpaksa la nak simpan air untuk memasak lagi. untuk mandi-mandi lagi belum lagi bab mencuci dan blablabla....

Sebenarnya , kalau saya diberi pilihan..saya lebih rela takde bekalan elektrik daripada bekalan air.Memang sukarkan kalau takde bekalan air.Tapi alhamdulillah jugaklah..sumber air lain masih ada lagi.Mungkin menumpang air sekejap ke surau berdekatan.


MysDear- Baru tahu, nikmat air...hukhukhuks...

4 comments:

Sakinah said...

Salam,

kalau elektrik tiada boleh ganti dgn lilin ke..kalau air tak boleh nak ganti..bersabar sajalah ya kak :)

Ummi Hanie said...

salam Mys ,

betol tu..kalo xde air..kaluttt...nak2 kalo anak 'buat kuih'..nak basuh lagu mana ??

wow,lawa blog wajah baru !

kayteeze2 said...

Salam Dear.

Betul laa.. Kalau air tak ada, jadi mati kutu dibuatnya. Nak masak pun malas , aderk!

MysDear said...

sakinah ~ w'ssalam..betul tu sakinah.Tak de elektrik x pa lagi.Semoga d permudahkan lah nnt.


Hanie ~ betul kata hanie tu.Bab anak2 buat kuih tu laa payah skit.leceh kan.


Kak tie ~ hehehe...bukan takat malas masak je kak tie, boleh ilang mood jdnya.



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.