Tuesday, July 20, 2010

King Of kings

Tertarik dengan satu email, yang agak lama dah saya terima dalam bulan lepas.Cuma baru dibuka baru-baru ini.Mungkin sebahagian anda sudah menerima email ini.Siaran ulangan untuk anda.Cuma nak ambil pengajaran yang amat hebat dari email ni.


**********************************************************************************
Salam,Sedikit terjemahan kepada email ini:
Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe, Ohio, US. Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit. Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'. patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.
Pada 15/06/2010, patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.
Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya.
Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
صباح الخير .. حيا الله الطيبين
تعرض تمثال
اليسوع قرب كنيسة الصخرة العظيمة في مدينة مونرو إحدى مدن ولاية أوهايو
الأمريكية يوم الثلاثاء 15-6-2010 إلى صاعقة من السماء أتت به إلى القواعدويبلغ ارتفاع التمثال 6
طوابق. ولم يتبق من التمثال سوى قطع من العوازل الحرارية وأجزاء من المعادن ورغوة احتراق
وبقايا جبس مصهور كانت تنسج أحشاء التمثال الشهير إضافة إلى مظهره الخارجي



وَيُرْسِلُ الصَّوَاعِقَ فَيُصِيبُ بِهَا مَنْ يَشَاءُ ...
--



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
*~*{
لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين }*~*

*~*{
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت أستغفرك أللهم وأتوب إليك }*~*
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~




3 comments:

BIONIC WOMEN said...

tiada yg lebih agung dari kuasa Allah, kan kak?

blackcardomompods said...

ha tu dia..tinggal rangka je..tak pulak masuk headline paper utama.saba je la geng2 deme ni.

MysDear said...

Bionic Women ~ benar tu ...kuasa Allah lebih agung.

Bcp ~ tula pasal ct kan...part nie diorg dok diam jer...



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.