Tuesday, June 22, 2010

Tutorial untuk blogger baru

Atas permintaan blogger ummufatihah, komen beliau pada entri saya yang lalu...(aduhh..byk-byk sori, baru perasan ada komen kat situ.) Oleh itu pada hari ni saya nak kongsi dua blog yang amat berguna untuk blogger baru mungkin juga boleh dijadikan panduan untuk blogger lama :) Dua laman web ni telah banyak membantu saya dalam mengodek-godek blog ni.Alhamdulillah, penerangan yang ada dalam laman web tersebut amat mudah di fahami.InsyaAllah.Selamat mengodek! ekeke...


MysDear - Anda semua perasan tak yang sekarang blogspot telah menyediakan "Blogger Template Design"? Ianya boleh anda dapati di "dashboard" anda selepas tu pergi ke "Blogger Buzz" kat bawah tu? Jumpa tak? Di sana dia ada menerang secara terperinci.Untuk lebih mudah lagi cuba klik sini

    3 comments:

    Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

    bagusnya...tq kak.

    ummufatihah said...

    Terima kasih buk... Akan saya layari saat lapang nanti.. :)
    Mauk juak rasa nak molah blog berngerlap2 macam orang ya.. :)

    MysDear said...

    Fiza & m.yah ~ sama-sama :)



    Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.