Sunday, June 13, 2010

Hijau yang mendamaikan

Sememangnya penat dan letih teramat sangat.Namun cuba jugaklah titipkan beberapa monolog kosong kat blog ni.Sesambil nak post entri, saya sedang mengukus ubi keledek di dapur.Konon-kononnya nak buat bingka ubi keledek.Tapi sayang, tak jumpa pulak resepi dalam ni.Beginilah kalau hidup berjauhan dengan mak, resepi kena cari sendiri kat internet.Tapi tak pa, kalo tak dapat jugak resepi tu, saya try resepi rekaan sendiri.Atau mungkin modify kan saja resepi kuih bakar tu..ehehe..kita tengok nanti..menjadi tak bingka tu :D

Sementara tu, layan dulu gambar-gambar sepanjang percutian kami.Taklah begitu menarik, cuma buat kenang-kenangan di masa tua nanti.. :)



Pemandangan menghijau ..sejuk mata memandang




SubhanaAllah..tak tergambar dek kata-kata..



Memang indah sangat pemandangan ladang teh ni



sejuk-sejuk pun layan jugak ais krim ni..


Dalam perjalanan, dah tak larat dah dak kecik ni..sib baik tak termuntah-muntah macam abg dan kakak-kakaknya.


kat farm strawberry, hampa jer tak dapat petik strawberry..sebab bukan musimnya.


Bekalan dalam perjalanan...

2 comments:

Jojoe said...

wau..cuti2 malaysia..hijau memang menenangkan (peberet kaler tau)..hehehe.. teringin nak p cameron..huhuhuh

MysDear said...

memang menenangkan...walaupun penat...memang cantik tempat ni anis..tenang fikiran tgk...tp mayb 1st n last pergi sini, sebab Nafisah kata serik pergi sini..jalan bengkang bengkok tu yang buat dia tak tahan.hehehe...Tapi tak rugi lah pergi.Terutama ladang teh tu...cantik sgt! :)



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.