Sunday, June 6, 2010

Di kala bulan mengambang ??

Baru balik daripada bersiar-siar bersama keluarga.Sebenarnya, memang tak de rancangan pun nak keluar rumah memandangkan cuaca agak panas di luar.Cuaca di sini memang agak panas berbanding dengan kampung saya.Lagipun cuaca pun tak menentu.Sukar nak 'meramal' hujan sekarang ni..Subhanaallah...

Psstt..nie nak ceritalah sikit,semalam try resepi cheese cake..simple punya resepi.Hari tu nak beli cream cheese di Giant, logo halalnya bukan halal JAKIM.Tak jadi nak beli.Lepas tu jejalan survey kat Mydin pulak..tak de pulak mendalah cream cheese tu..Akhirnya, suami cadangkan pergi ke satu kedai yang menjual produk muslim tempatan.Ini website nya .Alhamdulillah terjumpa lah cream cheese tu...Seronok tak terkata.Dua ketul cream cheese saya beli.Nak buat stock la kononnya.Manalah tahu percubaan pertama tak berjaya, bolehlah buat untuk percubaan kali kedua pulak kan..hehe..Nantilah..untuk percubaan kedua saya upload kat my 2nd blog.InsyaAllah..Kali ni dah tahu dah apa yang kurang dan apa yang nak ditambah lebihkan sikit.Sebenarnya lama dah nak cari resepi cheese cake ni.Dan ingin sangat nak buat cheese cake ni dari air tangan sendiri.huhu..selalu dok beli dan makan jer...bila sendiri dah buat...terus bermonolog dalam hati .." ooooOOOOooo..cmnie rupanya buat cheese cake..tak delah susah sangat..." :P hehe..mak budak baru belajar katakan...:D



MysDear - sesambil layan movie " Di kala Bulan Mengambang" tajuk bukan main lagi menakutkan..tapi hampehh...klakar giler..hahahaha..oppss! terlebey suda...

antara salah satu babak Filem Di kala Bulan Mengambang

3 comments:

blackcardomompods said...

dear,lyn kt cd ke u tube?

MysDear said...

bcp ~ malam td kat tv2 jer...memang layan cite tu..sbb lawak sgt..hehe

Jojoe said...

xpernah tgk movie tu..tringin nak tengok tapi tak kesampaian..huhuhuh



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.