Thursday, May 13, 2010

Terima kasih pada yang memberi & Memberi pada yang sudi...

Fuhh..panjang nya tajuk :P Sebenarnya entry kali ni nak jawab tag dr Cikgu Chemistry kita tak lain tak bukan iaitu Cikgu Jojoe aka anis juga tak lupa jugak nak ucapkan terima kasih bebanyak kat Cik Ayu kita ni yang telah memberi saya award.Terharu plak rasa..:) terima kasih ye...


ok, saya nak jawab tag cikgu chemistry dlu nie..

rules: it's harder than it lookscopy to your own notes erase my answer enter yours and tag twenty(20) people use the first letter of your name to answer each of the following questions.. they have to be realnothing made up if the person before u had the same first initial,u must use different answer u cannot use any words twice and u can't use ur name for the boy/girl name question.



what is your name: mys aka mardhiah (mys tu nama glemer ler)

a four letter word: mood (ikut mood tulis blog)

a boy's name: mamat (nama vokalis yg nyanyi lagu Ibu..Exist ke apa nama group tu)

a girl's name: maya (heroin Adam Maya..i likeee...hehe)

an occupation: maid (dlu ada lah maid..skarang mana ada lg...wat keje sendiri2 jerla..sdn bhd..heee..)

a colour: merah (kekadang ska jgk kaler merah....merah tu seolah2 memberi semangat utk saya)

something ur wear: mini skirt ( waktu kecik2 dlu ada ler pakai...dh besar tua senja ni nk pakai karang hubby kata buang tebiat lak)

a food: mentega (boleh ker? kira food jugak kan..mentega sapu kt roti)

something found in the bathroom: Mangkuk jamban ..ekekeke...

a place: Mersing (tak pernah sampai lg )

a reason to being late: Mati (jam loceng mati, bateri kong)

something u shout: Mandiii!! (seawal pagi dah suh anak mandi, balik sekolah jerit lg suh anak mandi)

a movie title: Mera mann (title cerita hindi yg cikgu chemistry minat..hehe..jgn marah.anis)

something u drink: Mango jus

musical group: Michael Learn To Rock (dlu2 lah time sekolah mmg ska lagu dr group ni)

an animal: Monkey (cute)

a street name : Mahameru (ada kan jalan tu? hehe)

a type of car : Mercedes benz ( huhu berangan je laa )



ok..dh terjawab semuanya...fuhh lega...kira dh bayar utang ye cikgu :P
hehehe...

Ok..saya pass kan tag nie kepada list blogger di bawah termasuk Cik Ayu yer! :D







ok, seterusnya Award ni Cik Ayu yg bagi...terima kasih byk2 yer..2nd time dpt award ni..excited sungguh! Nak habiskan misi dia dlu...

1. Thank and link the person that gave you the award...... (siapp!)

2. Pass the award to 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic.... ( saya pass award ni kepada bloggers di bwah.. )




Cikgu Jojoe aka anis
k.Aliza
M.yah
Eya
Kelly
ummi hanie
Fiza @ umisofie
Hana
eily
Nora
Anna
Mummy Amelyn
Nabilah
Nursakinah
zaza


Then...,

3. Contact said blogs and let them know they've won the award. (kejap lg sy gtau diorg)

4. State 7 things about yourself... (hmm.. payah gak nie)

  1. anak kedua dalam sebelas adik bradik
  2. kakak sulong antara adik bradik pompuan
  3. isteri kepada babah - perkahwinan di atur orang tua sbnarnya..Alhamdulillah..bahagia.
  4. surirumah sepenuh masa
  5. suka surfing and cedok resepi kt tenet (tapi satu pun tak nah try lg)
  6. punyai angan-angan tinggi (nak ada biz sendiri,kununnye laa..:P )
  7. ske decorate blog...try n error sampai mata juling..








cute

9 comments:

Jojoe said...

salam sis..terima kasih menjawab tag dan bagi award...terharu uuu...hehehe..anis cikgu sains teras la kak,.bukan cikgu kimia tau...huhuhuh

MysDear said...

hehehe..xpe laa...dlu2 pon penah belajo kimia jugak kan...hehe..sama2...:)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

terima kasih,kak...ingat kat fiza. nanit fiza buat.
award tu pun terima kasih byk2...fiza dah buat dah award tu. sayangnyer kat akak, sebab ingat kat fiza...

nursakinah2006 said...

Salam kak,

Saya pun ada hihi.. kena jawab tag & ambil award ke?

Ummi Hanie said...

salam mys...

syukrannnn utk award ni..

Hanie baca 7 perkara tu,byk persamaan lak kite ! hehe..sekepala mungkin?

mys umo bpe yer?

MysDear said...

Fiza @ ummisofie ~ sama2 fiza..hehe..mestilah ingat..syg kt fiza juga :)

Nursakinah ~ wa'alaikumsalam, a'ah ambil award n jawab tag sekali k :)

ummi hanie~ sama2 ...ada persamaan ek? hehe..mungkin sekepala kot..umo saya 33 :)

nursakinah2006 said...

ooo..nanti2 la saya ambil ya kak..sbnrnya tgh pindah entri dr blog lama ni. blog lama ada big prob.

tp klu saya tak reti jawab tag tu, saya ambil award yg cantik ni saja, boleh? :)

MysDear said...

eh tak per...tulaa..tgk nur mcm berpindah randah je ..hehe ..award tu mesti ambil...yg tag tu x jawab pon xpe..terpulang :)

Aliza Yunus said...

Salam Mysdear,

Syukran utk award ni.

Akak tak pandai bab-bab award ni, menulis pun sekadar suka-suka.

Moga ukhwah tetap berpanjangan walaupun hanya di alam maya.



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.