Monday, May 3, 2010

Isnin datang lagi..


Salam...pejam celik dh isnin balik...pantas masa berlalu...sedar tak sedar dah masuk bulan Mei.Kejap jer rasa ye...Hari ni rasanya penyakit M datang melanda...nk buat kerja rumah macam takde mood jer.Sebenarnya semalam, buat laundry secara besar-besaran...dua bakul penuh tuu...so hari ni agak rileks sedikit...cuma petang nanti baru rasa nak memasak untuk dinner.Utk lunch, oleh kerana hanya kami berdua (mama n Nabihah) jer kat rumah..makan yang simple jer ...hehe...tp tetap masak jugak.Kalau tak masak, abis tu nak makan apa lak nanti.

Oklah...apapun...nak ucapkan selamat hari isnin....have a nice day! :)





p/s : gambar di atas tu menunjukkan botol-botol bekal yang sentiasa setia menemani keluarga kami ketika di mana jua kami berada...cewahh!.Layan...!


2 comments:

BIONIC WOMEN said...

aiii..salam
seronok x jadi housewife? saya baru 3 tahun jd housewife tetiba rasa nak keje smula..xtaulah naper..
kak...saya kagumlah akak dah 12tahun lebih kawin, bleh kongsi rahsia kebahagiaan?hehe

MysDear said...

salam...bionic women...
memang seronok jadi housewife...seme keje kite sendiri uruskan.akak baru je masuk setahun jd housewife...bru berjinak2 dgn 'dunia baru' nie...
eh nape nak keje balik? keje dr umah pun ok pe..hehe :)

Alhamdulillah...x de rahsia best..tp yang pasti banyak tolak ansur dan bertimbang rasa.insyaAllah...



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.