Monday, May 10, 2010

Jom jawab tag

Line internet tak berapa nak bagus 2-3 hari ni...menjadikan mood nk post entry asyik terbantut jer..sib baik entry cupcakes saya post siang td..line ok skit..tu pun time nk upload picture sempat nak buat kerja lain..sempat wat laundry, cuci pinggan n bla..bla.. (nk buktikan betapa teruk nya line tenet semenjak dua menjak nie..huhu )nk ziarah blog kenkawan pun sangkut-sangkut dibuatnya...kesian betul... :( layan dulu la picture nie ... pic yang terpilih utk jawab tag Cik Anis / Joe kita nie..






1.Go to your photo files, and select 8th photo folder.
2.Select the 8th photo from folder.
Seperti pic di atas..ok..pastu..

3.Post along with story behind it.

ok..nk story nie...pic ni di ambil semasa cuti sekolah yg lepas..semasa kami sekeluarga bercuti di Melaka...sepanjang perjalanan nak pergi Melaka, Nafisah dan Zubair asyik sebut nak g A famosa jer..teringin sangat-sangat nk tengok secara dekat.Almaklumlah ini merupakan kali pertama diorang menjejaki kaki ke Melaka.So, dh sampai d A Famosa babah diorang suh la kami posing kat depan tu...bergambar sakan la kita org depan tu...hehehe...

4.challenging 8 blogging friends to do the same.

ok mereka yang terpilih...

...hehe..saya serahkan kepada sesiapa yg sudi menjawab tag ini..coz blog nie tak ramai peminatnya..nk tag takot x de yg sudi nak jawabnya pulak nnt...:D


2 comments:

Jojoe said...

cantikla gambar tu..teringin nak p melaka..tak pernah sampai situ..huhuhuh...

MysDear said...

mekasih...nk pilih ngam2 8th pic dari atas..pic candid jer..terpaksa pilih 8th pic dr bawah..hehehe...x pe.. nnt honeymoon g ler sana hehe...:D



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.