Thursday, May 6, 2010

Haiwan peliharaan (Pet)

Sebenarnya, dah lama nak cerita pasal ni...haiwan peliharaan anak-anak saya iaitu seekor kura-kura.Anak kepada kura-kura sebenarnya...kecik lagi ..semuat tapak tangan Nabihah agaknya kot...Timbulnya idea nak pelihara kura-kura berikutan Nafisah membawa balik kura-kura peliharaan nya dari sekolah.Pada weekend, dua minggu yang lepas merupakan giliran dia untuk menjaga kura-kura peliharaan kelasnya, so Nafisah bawak balik la si kura-kura tu...alahai...kiut miut lagi...rasa nak gigit jer..:P


hmm..time nie saya tgh ngadap laptop,igtkan Nabila dok senyap2 tgh buat ulangkaji...check punya check..lain d suruh lain d buatnya...





close up: kura-kura yang diberi nama Prince





rumah kura-kura @ Prince





Nabihah tgh try nk pegang2 Prince..pegang cengkerang jd ler..





kura-kura haiwan peliharan kelas Nafisah





close up: kura-kura kepunyaan kelas Nafisah..dh besar skit dr Prince



Tapi...........Prince dah tak da dah...... babah suruh Nafisah bawak ke sekolah...gara-gara Nabila yang 24 jam yang asyik dok main-main dengan Prince.Babah kata, selepas Nabila habis exam baru Prince boleh balik ke rumah kami...kesian Nabila..





2 comments:

Jojoe said...

waauuuuu... i like...cutenya prince akak..kim salam eh..ni kalo anak buah anis nampak ni mesti dia dah telan..hehehehe

MysDear said...

hehehe..prince bdk2 punya...tp ada crita sedey ler...nnt akk crite kt entry lain..



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.