Friday, April 30, 2010

Tukar lagi...

Hmm..ini lah yang selalu orang kata, 'tak do kojo, carik kojo'.Itulah yang berlaku pada saya sedari petang tadi.Asyik sangat godek-godek blog, ubah sana, ubah sini..lambat laun..pi mai pimai tang tu jugak...Gemar sangat nak ubah template/background...tak tahu la napa...kadang cepat jemu dengan satu template/background ..lepas tu bila jemu..mulalah operasi nak tukar-tukar template/background...hehe...ni pun dah mula naik juling mata d buatnya...fenat! :P

Apa kata saya share website yang meng'offer' free template/background mereka.Mungkin antara website yang bakal saya senaraikan ni, mungkin kenkawan pernah juga guna..let's check it out!


The cutest blog on the block -> website nie offer background yang comel-comel.Mcm scrapbook punya style.

Hotbliggityblog.com -> website ni pun sama (Mcm scrapbook punya style)

That Blog place
->website ni pun sama..hehe

Scrapin' blogs ->website pun sama gak..

Blogger Template -> website ni pulak lebih kepada untuk kita tukar template, so kena hati-hati tau..copy dlu template lama dan save dlm pc.

Shabby Blogs -> website ni ada tutorial lagi..background pun comel2.

Blogblings -> comel-comel jugak..hehe

ScrapmyBlog -> pun sama..comel!

Free Islamic blogger skin -> website yang offer template islamic..tp tak byk pilihan.Tutorial pun ada jugak.Best!Yang ni saya sedang apply kat blog saya sekarang.


Ni saja lah kot pilihan yang saya ada, anda pula bagaimana? :)


4 comments:

ummufatihah said...

Good.. good.. ni ler yang saya cari selama ni.. jeles tengokk blog yang comel2 nih.. saya punya plain jer.. nak try ler jenguk... tima kasih ...

MysDear said...

ok2...try ler...x susah pun..kalo perlu apa2 tanyer ler...sedia membantu :)

ummufatihah said...

mai... buatlah blog pasal simple steps to customize your template from the ordinary user point of view... blur nih...

MysDear said...

sori, m.yah baruk prasan ada comment..ok..kelak molah.



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.