Tuesday, April 27, 2010

Exam

Lama tak berblog kat sini...terasa rindu la pulak..memang rindu! Sebab bagi saya blog nie dah macam tempat saya untuk berkongsi rasa hati...Memang banyak cerita yang nak diceritakan..tetapi tak tau nak mula dari mana...mungkin idea sentiasa kering.Cuma nak bagi tahu, saya tengah berdebar-debar sebab Nabila hujung bulan Mei yang akan datang, dia akan menghadapi satu peperiksaan bagi melayakkan dia melanjutkan ke tahun 1 di salah sebuah sekolah yang sekarang menjadi tempat persekolahan untuk Nafisah dan Zubair.Risau, bimbang, bercampur baur.Aduhai...Allah jer yang Maha Mengetahui macamana perasaan saya ketika ini.Macam saya pulak yang nak masuk exam :P Ingatkan sabtu depan, nak bawak anak-anak study kat library.Hmm...harap-harap plan berjalan lancar!



3 comments:

Jojoe said...

amboi3...susahnya nak nampak bayang akak sekarang eh??huhuh..rindu betol..anis doakan anak akak berjaya.. InsyaAllah..rajin2la menulis kat sini k??mmmuuuahhh..,miss u...

MysDear said...

sori syg...bz x cukup kaki dan tangan hehe..bru2 nie adik2 akk datang berziarah..so bz skit..asek kuar umah bwk diorg jejalan jer...InsyaAllah lepas nie cb nak aktifkan diri kt blog nie :)

MysDear said...

opss..terima kasih anis..:)



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.