Tuesday, March 9, 2010

Hari yang bermakna untuk Mar

hmm..lama dah tak meng'update' blog saya ni.Nak kata sibuk, ada sibuk lah jugak..sejak ketiadaan maid ni semua kerja rumah saya uruskan sendiri termasuk uruskan anak-anak.Cuma hari ini tergerak rasa hati nak taip something kat blog ni.Nak tahu sebab apa? sebab..hari ini hari ulangtahun kelahiran saya yang ke 33 tahun.. hehe..dah berusia dah rupanya...itulah hukum alam...yang muda akan menjadi tua...yang tua akan kembali kepadaNya jua nanti...Tetapi jika kita telitikan sekarang ni, maut ajal kini datang tak mengira usia samada tua atau muda...sebab ajal maut itu datang bila-bila masa.Mati itu pasti...cuma saya sentiasa berdoa semoga hidup saya ini berakhir dengan husnul khatimah...amin...rabbal'alamin..itu lah doa dan harapan saya pada ulangtahun kelahiran kali ini..

hmm..oklah..saya akhiri setakat ini dulu..ada kerja yang menanti..nak kena siapkan petang ini jugak..sebab malam ni saya plan nak keluar dinner bersama keluarga.Jumpa lagi..



4 comments:

Jojoe said...

gambar takder ka kak??? dah lama tunggu entry neh..nak wish HEPI BESDAY kat sini..xcelebrate ka??? cik abg bagi apa?/moga akak selalu update blog..semoga akak hepi selalu

MysDear said...

hehe..x sempat nk amek gambo ler anis...lately bz sgt..sempat menyelit kt fb jer..nk karang blog pun jd terbantut idea jer...hehe..anis pekabo? sehat? moga nis sehat handaknye ye :)

Hanna said...

salam kak..

lama x jengah blog ni..blog sy sndr pun dh terabai,hehe..

neway,hepi 33th beday to akak.yg bestnya beday kita selang sehari..sy 10 mac ari tu..tak pasal2 promote beday sndr..haha!

moga diberi kebahagiaan sepanjang hayat :)

MysDear said...

w'ssalam..Hana...

sama bulan kelahiran la kta nie ye :) best plk rasa...apepon happy belated birthday Hana..semoga panjang usia dan di murahkan rezeki..amin..

amacam sehat x hari nie?



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.