Thursday, March 25, 2010

Book @ Buku

Semalam , seawal 5.30 pagi saya sudah bangun seperti biasa..Semalam juga bukan seperti hari biasa sebab semalam babah ajak kami bertiga (Nabila dan Nabihah ) pergi mengunjungi ke Pesta Buku Antarabangsa 2010 di PWTC.Ramai juga lah manusia-manusia pergi ke sana semalam.Saya ingatkan bila waktu office hour, tak ada lah sesak sangat kat situ.Tapi sangkaan dan jangkaan saya meleset..ramainya manusia seperti biasa.Kebanyakannya terdiri daripada rombongan budak-budak sekolah.Orang-orang awam pun ramai juga tau.Satu situasi yang menunjukkan respon yang baik.Sekurang-kurangnya, kita dapati masyarakat Malaysia masih ada lagi semangat budaya membaca.Syabas ye! :) Tak banyak aksi gambar yang dapat saya rakamkan semalam.Cuma ada beberapa gambar yang begitu bermakna buat saya.



Dr HM Tuah al-haj sedang menandatangani buku beliau yang saya beli semalam.Tajuknya:"Buat jangan tak buat"




semoga terus bermotivasi...




7 comments:

Jojoe said...

akak minat tulisan HM tuah..??anis jarang bc buku motivasi...selalu baca novel cinta sampai kena tegor ngan seseorang..hehehehe...

bracelets_hunter said...

weekend rituh sy pn p bookfair gak...hehe~ ramai kan orang kat sane? sesak giler kot... tp bes gak la.. Duk raun2 belek2 novel, last2 beli komek 2..haha~

MysDear said...

anis~ mmg minat..apa2 je buku motivasi..salah satu teraphy diri tu..hehe..baca novel cinta ye? org tgh bercinta mmg cmtu anis...:P hehehe..

eya~ selamat datang eya ke blog akk yg x seberapa nie..aiseyy..segan lak rasa.senyap sepi jer die skg.. :) pekaba?

hari tu x abis dok raun2..bwk anak2 payah sikit..tp plan..sabtu nie nk g lg kot..hehe

luv_hunter said...

hehe, nape plak nak segannye akak oi.... sy sihat2 je kak. Sowi la, lma menyepi.. bz ckit ngan posting. Tp posting skang rilek ckit, sbb tu la tetiba jer rase nak buka blog neh...tu pon bila kak anis soh buka..haha~ Lagi pon lma da x mem'blogging' kak...tngan neh da rase gatal2 da..haha

eh, BF tuh smpai bila eh??

MysDear said...

segan je laa....saje2..suke2..heee...
sesama la terus memblogging..akk pun baru jgk d sini...:)

BF tu sampai ahad nie... mesti dh ramai org time tu..adei..

Jojoe said...

tu arr... hehehe... mesti elya banyak buku cinta kan akak..hehehe... diakan tengah masyuk bercintan tu..hehehehe

MysDear said...

ituu..memang sure sangat2...org tgh mabuk cinte...eh2..bkn ke anis tgh mabuk cinta gak ke :P



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.