Friday, February 19, 2010

Menyepi diri bukan kerana benci

Rasanya lama dah tak update blog ni.Since beberapa hari yang lepas saya agak sibuk skit.Lebih-lebih lagi bila anak-anak bercuti panjang di rumah.So, rutin yang biasa bertambah berlipat kali gandanya.Tapi mujur lah ada Nafisah, anak perempuan saya yang sulung tu..dapat juga lah membantu apa yang patut.Ringan skit beban rasanya.Sekarang ni, berada di library bersama Nafisah, Zubair dan Nabihah.Nabila ada di sekolah sebab dia bersekolah sessi petang.Oklah..nanti saya cerita lagi..nak ziarah blog teman-teman la pulak..lama tak jenguk diorang...jom!

2 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

terima kasih sudi ziarah blog saya.....

MysDear said...

terima kasih jugak kat fiza.. :)



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.