Tuesday, February 9, 2010

Bersyukur dgn apa yang ada....

Tghari tadi pergi teman babah beli laptop.Dekat-dekat sini jer..Alhamdulillah lah jumpa laptop yang berkenan di hati dia.Mula-mula tu nak beli netbook.Sbb netbook nie size nya yang comel senang dibawa kemana saja.Masalahnya pulak, processor dia mcm x best.Diorang guna yang Intel atom (kalo x silap saya laa...) kalo setakat untuk naip menaip tu..oklah..kalo lebih dari tu..slow banget.Tu saleman kedai laptop tu yang cakap.Bukan saya yang cakap tau :P

So, babah beli laptop yang lain..laptop yang die berkenan tu laa...so dengan itu juga..laptop dia yang lama tu..dengan rasminya menjadi milik saya sekarang.huhu..gumbira tak terhingga walaupun laptop lama..second hand! :P tapi tak mengapa...lebih baik ada daripada x der.Bersyukur dengan apa yang ada.. betul x? Tapi, walaupun 2nd hand saya dah modified laptop tu tampak baru...nk tgk hasilnya??




amacam...nampak spt baru kan..kan? :P hehe


2 comments:

Jojoe said...

woww..lawala kak.. mn beli cover tu?menarikla..

MysDear said...

cntik kn..hehe..akk beli kt kdai komputer..3D style.



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.