Sunday, January 31, 2010

ELMO


Sepanjang weekend yang lepas.. saya dan anak-anak banyak habiskan masa dengan menonton vcd/dvd yang kami beli di Karnival MPH pada Jumaat yang lepas.Banyak vcd / Dvd yang kami beli ialah Elmo and friends ,Sesame street.Actly Nabihah yang suka sangat kat watak Elmo nie.Elmo so cute and funny! Tadi sesambil surfing..saya cuba geledah nak ingin tau sangat "who is Elmo?" dan...taadaa!! saya jumpa gak serba sedikit mengenai Elmo nie di Wikipedia..saya paste and share kat sini yer sebahagian daripada pengenalan tentang Elmo..

"Elmo is self-described as three-and-a-half years old and characteristically refers to himself in the third person (e.g. "Elmo has a question" rather than, "I have a question"). Sesame Street staff writer Nancy Sans once described Elmo's origins: "There was this extra red puppet lying around and the cast would pick him up sometimes and try to create a personality, but nothing seemed to materialize."[citation needed] The puppet was performed by Caroll Spinney in the early 1970s, Brian Muehl from 1979–1981, and the late Richard Hunt from 1981–1984. Sans continues that "...one day [in 1984], Kevin Clash, a talented puppeteer, raised him up and brought energy and life into Elmo and from that day forward we would all write for Elmo. Kevin's performance inspired the writers to develop Elmo's character.[2] John Tartaglia, Matt Vogel, and Jim Martin have all been secondary performers for the character, providing movement for Elmo's arms and legs, particularly in green-screen shots."


dan hasil surfing saya seterusnya, saya jumpa dah siapa Kevin Clash (yang suaranya di gunapakai untuk suara Elmo).....
rupa macho...tp boleh wat suara untuk elmo...believe it or not? believe it! :P hehe


kta tgk lak videoclip nie...interview bersama Kevin Clash




so..tak kira siapapon empunya suara elmo tu...ELMO IS ALWAYS CUTE!, rite?

4 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

elmo mmg cute. tak sangka empunya suara elmo semacho itu...ehehe

Jojoe said...

heheh...cute sgt..

Hanna said...

sunguh cute elmo itu..hehe..anak buah sy mmg addicted dgn elmo,tp yg xbestnya dia saja buat suara mcm elmo..last2 pelat pulak..huhu..

MysDear said...

ummusofie & Anis ~memang pun kiut sgt2 hehe...

Hanna ~ hehehe..agaknya die kene berlatih sendiri dgn Kevin Clash baru x jadi pelat kot..



Sahl bin Abdullah berkata, " Tanda cintakan Allah adalah cintakan Al Quran.Tanda cintakan Al Quran adalah cintakan Nabi saw.Tanda cintakan Nabi saw adalah cintakan sunnah Baginda.Tanda cintakan Sunnah Rasul adalah cintakan Akhirat.Tanda cintakan Akhirat ialah tidak mencintai diri sendiri.Tanda tidak mencintai diri sendiri ialah membenci dunia.Dan tanda bencikan dunia adalah tidak mengambil daripada dunia melainkan kadar yang mencukupi untuk sara hidup.